Cold brew.. ledová káva.. nebo?

23.06.2017

Takže je to kafe? Nebo čaj? Nebo zas nějaká hipsterská limoška? Cold brew je nepochybně hitem letošní kávové sezóny. Espressu s ledem, zmrzlinou a brčkem zřejmě odzvonilo, trendy velí louhovat kávu ve studené vodě.

Ano, cold crew je další z alternativních příprav káv a to jedna z těch nejpřekvapivějších. Není třeba plotýnek, varných konvic, všemožných pressovarů a dalších udělátek. Není třeba ničeho, co jsme dosud považovali za nejzákladnější výbavičku každého kávomilce. Cold brew je káva extrahovaná ve studené vodě či vodě pokojové teploty po dobu zhruba 12ti hodin. Přecedit a je to. Aha. Jste v šoku?

Ačkoliv se nepřipravuje pod tlakem ani za vysokých teplot, otevírá zcela nové dimenze vjemů a dojmů z kávy. V jemné ovocné chuti ucítíte i malé nuance mezi jednotlivými druhy káv i styly pražení. Ačkoliv je příprava až směšně snadná a vhodná na domácí vychutnávání, prosím, zapomeňte na takové ty standardy, kávy belissima maxima grande a podobně. Pokud zvolíte čerstvě praženou jednodruhovou arabiku, cold brew vám to zajisté vrátí v podobě lahodného osvěžujícího zážitku.

Takže všimněte si, jak se v kavárnách plní lednice pestrobarevnými a stylovými plechovkami a skleněnými ozdobnými lahvičkami. Cold brew prostě letí. Čerstvost je nicméně nenahraditelná, takže spěchejte pro svou oblíbenou kávu a nebo ochutnejte naše čerstvé cold brew ze Salvadoru s citronem a mátou. V případě cold brew stojí za to zaexperimentovat.

© 2017 Poznámky jedné kafařky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky